Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukrozott tejben. A lisztet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Kettéosztjuk és kinyújtjuk a tésztát. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk mindet, amilyen vékonyra csak lehet. Ezután a szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsiben vizet teszünk, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
Megjegyzés
Én néhányra mákot, egyre szezámmagot, háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.