Az élesztőt langyos tejben a cukorral és 1 mk liszttel felfuttatjuk. Közben a liszttel, enyhén felvert tojásokkal, 1 csipet sóval, tejföllel, olajjal fényes, selymes tésztát gyúrunk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 4 egyenlő részre vágjuk, majd cipóra formázzuk. A cipókat egyenként (kb. 32 cm-es) körre nyújtjuk. Az első tésztát megkenjük langyos olajjal, megszórjuk reszelt sajttal és magvakkal. Befedjük a másik kinyújtott tésztával, amit szintén megkenünk, és megszórjuk sajttal, magvakkal, majd nyolcadoljuk (8 háromszög), és kiflikké formáljuk. Ugyan így járunk el a másik két tésztával, így összesen 16 db kiflit kapunk.
A kiflik tetejét lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és magvakkal. Előkészítünk 2 tepsit, mindegyikre 8-8 db kiflit teszünk, pár percig kelesztjük, 170 fokra előmelegített sütő középső rácsán (alsó-felső sütésre állítva), kb. 5 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékelve a hőt, szép pirosra sütjük. Kívül ropogós, belül lágy lesz a kifli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.