Az omlós tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport, a csipetnyi sót, belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást, végül pedig a citrom héját. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. Ügyeljünk arra, hogy azonos számú lyukas és teli formát készítsünk!
A formákat sütőlapra tesszük, a lyukas linzereket tojásfehérjével bekenjük, cukrozott vágott dióval megszórjuk, és 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt, világosra sütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.