Az omlós linzer tésztájához lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáadjuk a hideg zsírt vagy vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a tojássárgát.
Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
Amikor a tészta kellően lehűlt, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra, és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. Ezután a kiszúrt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 10-12 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük, majd ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk a linzerkarikákat, és porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen, hosszabb ideig eltartható, finom omlós marad.
Megjegyzés
A karácsony elmaradhatalan süteménye nálunk a linzer. Ez a recept pedig igazán omlós. Édes vagy savanykás lekvárral egyaránt finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.