A dióhabos lekváros linzer tésztájához lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a tojássárgáját és a citromlevet összegyúrjuk, a fagyasztóba tesszük 15 percre, majd 3 mm-esre nyújtjuk, cakkos szélű szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, s ezeket egy nagyobb, sütőpapírral borított sütőlemzere sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd szintén habverővel hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót.
A habot a 20 db cakkos linzerre tesszük úgy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben elterül a hab.
A közepére egy tk lekvárt pöttyintünk, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A megmaradt tésztából sima linzerkarikákat sütünk úgy, hogy a kiszaggatott korongok felének közepére kisebb lyukat ütünk, és baracklekvárral összeragasztjuk mindegyiket egy-egy teli darabbal.
Megjegyzés
Kedvencünk a linzer. A délutáni kávé mellé készítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.