A diós-citromos hókifli tésztájához a lisztet a hideg vajjal és a tojássárgájával összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a darált diót, a citrom lereszelt héját, a kristálycukrot, és a csipet sót, gyors mozdulatokkal össze dolgozzuk, az elkészült tésztát gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe legalább fél órára.
A lehűlt tésztát kettévágjuk az egyik felét visszarakjuk a hűtőbe további felhasználásig.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tészta másik feléből kisebb darabokra tépünk, a darabokból nagyjából egy-másfél centi vastagságú henger gyúrunk. A hengert négy-öt centiméteres kis darabokra vágjuk, és a kis daraboból kifliket formázunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a kis kifliket, berakjuk sülni 12-15 percre. Amíg sül az első adag kifli, a hűtőben lévő tésztát is ugyan így elkészítjük, majd azt is megsütjük.
Az elkészült kifliket hagyjuk langyosra hűlni majd langyosan megforgatjuk a vaníliás porcukorban, és már falhatjuk is!
Nézd meg videón, hogyan készül a diós-citromos hókifli!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.