A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, 15 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatáshoz használhatunk nagyobb pogácsa szaggatót, linzer formát vagy poharat.
A kiszaggatott forma alsó felébe egy púpos teáskanál házi szilva lekvárt teszünk, hosszában elegyengetjük, majd ráhajtjuk a tészta felső részét, az oldal részt összenyomkodjuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Az előkészített süteményt előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A megmaradt 15 dkg porcukrot egy nagyobb tálba helyezzük és a sütőből kivett süteményeket bele forgatjuk.
Megjegyzés
A lekvárral megkent kiszaggatott formákat fel is tekerhetjük, középen meghajlítva kifli alakra formázhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.