Az elronthatatlan tiramisugolyó elkészítéséhez konyhai aprítóval ledaráljuk a babapiskótát. 2-3 teáskanállal félreteszünk belőle a szóráshoz.
A maradék babapiskóta-morzsát tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és jól összekeverjük.
A szobahőmérsékletű mascarponét robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, majd összeforgatjuk a babapiskótával és a masszát 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tálcára sütőpapírt teszünk. A tésztából nagyjából 36 db golyót formázunk, majd a mélyhűtőbe tesszük őket legalább 10 percre.
A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 1 ek. olajat és a kávé port. A golyókat a csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük és megszórjuk a félretett babapiskóta-morzsával. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a csoki a golyókon.
Nézd meg videón, hogyan készül az elronthatatlan tiramisu golyó:
Megjegyzés
Nagyszerű desszert a karácsonyi ünnepekre is. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hagyományos tiramisutól eltérően tojás nélkül készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.