Elkészítés: 1. A halat megtisztítjuk, kifilézzük, a csontját, a bőrt és a felaprított leveszöldségeket (1 szál póré, 1 gerezd egész fokhagyma, 2 szál angolzeller) 6 dkg vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a bort és a vizet. Lassan 1 órát főzzük, fél órát pihentetjük, majd finoman leszűrjük.
2. Közben elkészítjük a gombócokat. A halhúst 1 dl tejszínnel, sóval, borssal és 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel lepépesítjük, kis gombócokat formázunk (olajozott kézzel).
3. 5 dkg olvasztott vajon megfuttatjuk a maradék összevágott zöldségeket, felengedjük a halalaplével, sózzuk, borsozzuk.
4. Ha felforrt, belefőzzük a gombócokat, és forrón tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.