Elkészítés: A káposztát én személy szerint mindig átmosom, kinyomkodom, késsel pár helyen átvágom, hogy ne legyen annyira hosszú szálú.
Az oldalast a csontok mentén darabolom, kb. 1 órát előfőzöm (ha száraz az oldalas, előre be is áztatom). A hagymát, fokhagymát finomra aprítom, a paprikát és a paradicsomot kicsi kockákra aprítom. A rizst puhára párolom.
Kb. fele zsiradékon a vöröshagymát megdinsztelem, felét félreteszem a gombócokhoz. Meghintem pirospaprikával, ráteszem a káposztát, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Sózom, borssal, babérral, borsikafűvel ízesítem, belehelyezem az előfőzött oldalast, csöves paprikát, főzöm kb. bő fél órát, majd beleverem a paradicsomot és a zöldpaprikát.
A darált húst összekeverem a többi hozzávalóval, a kis gombócokat vizes kézzel a forrásban lévő káposzta tetejére sorakoztatom, kb. további fél órát főzöm.
Közben vékony rántást készítek a maradék zsiradékból és lisztből, vízzel kikeverem, és berántom a káposztát. Ekkor keverem bele a kaprot is, és pár percig együtt főzöm. Bele is keverhetjük a tejfölt a forró rántásba, vízzel kikeverve adhatjuk bele a káposztába, de én ez alkalommal külön tálaltam.
Tejföllel, pékáruval tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.