Előkészítés: A kicsontozott (kérjük meg a hentest) báránylapockát megmossuk, szárazra töröljük, és kicsit laposra kiveregetjük, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A zsemlemorzsát beáztatjuk a tejbe. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnát és az olívabogyót is felaprítjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a szalonnát, kevergetve nagy lángon kb. 3 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, a fokhagymát, az olívabogyót, a tojást, 1 kávéskanál kakukkfüvet, sót, borsot, és jól összekeverjük. A hús közepére tesszük a keveréket, feltekerjük, összekötözzük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával, a sütőbe tesszük , és kb. 40 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és még 10 percig pirítjuk. Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 350 kcal
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.