Előkészítés: A kicsontozott (kérjük meg a hentest) báránylapockát megmossuk, szárazra töröljük, és kicsit laposra kiveregetjük, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. A zsemlemorzsát beáztatjuk a tejbe. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnát és az olívabogyót is felaprítjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a szalonnát, kevergetve nagy lángon kb. 3 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, a fokhagymát, az olívabogyót, a tojást, 1 kávéskanál kakukkfüvet, sót, borsot, és jól összekeverjük. A hús közepére tesszük a keveréket, feltekerjük, összekötözzük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával, a sütőbe tesszük , és kb. 40 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és még 10 percig pirítjuk. Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 350 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.