A meghámozott és durvára reszelt almát megpároljuk. A párolási idő felénél adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a rumot, így a cukor kevésbé karamellizálódik és az alma íze jobban érvényesül. Felhasználásig félre tesszük és hagyjuk kihűlni.
A vajjal összemorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőporos porcukrot. A tojással és a tejföllel összeállítjuk. A tejföl mennyisége függ a tészta állagától. A tésztát összeállítjuk - az sem baj ha morzsalékosabb - fóliába csomagoljuk, legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát elfelezzük. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe rakjuk, majd ráhalmozzuk és elsimítjuk a tölteléket. A másik lapból formákat szúrunk ki és a töltelék tetejére tesszük, majd felvert tojással megkenjük és megszórjuk a durvára vágott dióval, mandulával.
A tetejére szórhatunk barna cukrot is. Előmelegített, 170-180 fokos sütőben sütjük kb. 45-50 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.