A tészta:
1/2 csésze keserű kakaót és 3/4 csésze forró vizet egy keverőtálban összekeverünk, amíg a kakaó teljesen fel nem oldódik.
3/4 csésze vajat 2 cs. barna cukorral habosra keverünk, majd egy kézi habverővel kissé "veregetve" hozzáadunk 3 tojást (nem kell szétválasztani). Mikor a kakaós massza kézmelegre hűlt, akkor azt is hozzáadjuk. Végül kb. 3-3 csepp rum- ill. vaníliaaromát (esetleg kicsit többet is lehet, én csak ennyit tettem)
2,5 csésze (sima - plain) lisztet, 1/4 teáskanál szódabikarbónát, 1/4 tk. sütőport 2x átszitálunk, majd 1/2 csésze tejföllel együtt (váltogatva) a vajas kakaós masszához adjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon 35-45 percig sütjük.
A krém:
100 g fekete csokoládét vízgőzön felolvasztunk. Belekeverünk 15 dkg vajat és 15 dkg porcukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad. Végül belekeverünk a még meleg, (de semmiképp se forró) masszába 1 dl tejszínt, és pár csepp vaníliaaromát, majd megvárjuk, míg kissé kihűl és a szintén kihűlt tésztára kenjük.
A máz:
100 fekete csokit 1 ek. éltolajjal vízgőzön megolvasztunk, majd bevonjuk vele a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.