Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük, majd a tosások sárgájával összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Közben elkészítjük a tölteléket: a pudingport a tejben simára keverjük, a cukorral ízesítjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a tejföllel összekeverjük. A barackokat lecsöpögtetjük és 2 cm-es kockákra vágjuk, a tejfölös masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk.
A tésztacipót két sütőpapír között kinyújtjuk (mert ez a tészta törik, de ha több lisztet adunk hozzá, akkor sütés után száraz lesz) akkorára, hogy egy 20x35 cm-es, margarinnal kikent tepsibe éppen beleférjen. (A sütőpapírról borítjuk bele a tepsibe). A tejfölös-barackos masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük.
Felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (én légkeveréses sütőben 150 fokon) kb. 40 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, mert csak akkor szeletelhető, ha jól kihűlt. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.