Elkészítés: A csontról a húst lefejtem, 4 szeletre vágom, mustárral bekenem, jól záródó dobozban a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom.
Az elkészítés napján kisütöm a szalonnát, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával, a húsokat körben átpirítom, fűszerezem, majd lassú tűzön fedő alatt puhára párolom. Félidőben a lecsóalapot is hozzáadom. (Ha szükséges, az elfőtt folyadékot kevés vizzel pótolom.)
Ha megpuhult, zsírjára sütöm. Elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom. Szükség szerint kevés vízzel hígítom a mártást, lassan összeforralom.
Pirított tésztával tálaltam, melyhez 30 dkg száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítettem, majd 5,4 dl forró vízzel (tészta alaprecept: 50 dkg tésztához 9 dl forró víz) felöntöttem, sóztam, többszöri keveréssel puhára pároltam. (A tészta a vizet teljesen magába szívja, nem kell külön főzni-szűrni.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.