Elkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a padlizsánt 1/2 cm-esre kozkázom. Az érett lucullus paradicsomokat néhány másodpercre leforrázom, meghámozom, kis kockákra vágom. A rozmaring és a petrezselyem leveleit finomra vagdosom.
Egy kisebb serpenyőben olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a padlizsánt és a paradicsomot, sózom, chipotléval fűszerezem. Folyamatos kevergetés mellett addig sütöm, amíg a padlizsán teljesen megpuhul. A zöldfűszereket csak a végén adom hozzá, egy kevés petrezselyemzöldet elkülönítek a tálaláshoz. A padlizsánt néhány percig hűlni hagyom.
Egy közepes méretű gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
Lisztezett felületen egyenletesre nyújtom a leveles tésztát. 5 dkg reszelt sajtot egyenletesen elosztok a felületén úgy, hogy körben a szélein 1 cm-t szabadon hagyok. Erre kerül a már langyos, enyhén csípős füstöltpaprikás padlizsán. A réteshez hasonlóan szorosan feltekerem, majd 1½ cm vastagon felszeletelem. Az előkészített tepsibe sorakoztatom a csigákat, mindegyikre kis sajtkoronát biggyesztek.
20-20 perc alatt világosra sütöm őket. Frissen, petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.