A padlizsánt felkockázzuk és lesózzuk. Hagyjuk állni 20 percet, hogy a keserű leve kiizzadja magát. Ezután fűszerezzük és meglocsoljuk olivaolajjal. Dobjuk be a sütőbe. 220 fokon süssük addig, amíg megpuhul.
Vágjuk nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát. Olivaolajon pároljuk üvegesre.
Közben rakjuk össze a joghurtos szószt. Egy nagy tálban keverjük el a joghurtot, kefírt, citromlevet, 2 evőkanál olivaolajat, apróra vágott mentát, pici sót, borsot és a kapribogyót.
Kicsit hűtsük le a hagymát és öntsük össze a joghurtos szósszal. A kész padlizsánt is kicsit hűtsük, és végül keverjük össze az egészet. 1-2 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.