A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket szétnyomjuk a kés lapjával, és felaprítjuk, ezután az oregánó egy részét finomra vágjuk, a maradék oregánót pedig egyben hagyjuk a tálaláshoz.
Felforralunk másfél liter hideg vizet. Mikor már majdnem forr, megsózzuk, és adunk hozzá kis olívaolajat is. Beletesszük a tésztát, és jól átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Kb. 10 percig főzzük. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
Amíg a tészta fő, megmossuk és szárazra töröljük a halfiléket, majd megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalukat. Egy serpenyőben egy kis olívaolajat hevítünk. Beletesszük a tőkehalfiléket, és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük (akkor jó, ha már egy kicsit megpirultak). Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük egy tányérra.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a fokhagymát (vigyázzunk, nehogy megégjenek). Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kapribogyót, az olívabogyókat, az apróra vágott oregánót, és ízlés szerint cayenne ebors pelyhet. Lassú tűzön felforraljuk a szószt, majd főni hagyjuk nagyjából 3-4 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A szószba visszatesszük a halat, és időnként megkevergetve további 6-7 percig főzzük. A végén a halhoz hozzákeverjük a tésztát.
A fűszeres-tőkehalas spagettit a tányérra halmozzuk és friss oregánóval díszítjük.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.