Elkészítés: A karfiolokat megtisztítom, megmosom, rózsáira vágom, és bő sós vízben 10-15 percet forralom.
Egy közepes méretű edényben szintén sós vizet forralok, ebbe öntöm a 2 dl-es pohárnyi rizst, és 10 perc alatt megfőzöm. Leszűröm.
Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, majd ráteszem a darált hús, és pár percig kevergetem. Sózom, fűszerezem, a fokhagymát is hozzáadom, és a kakukkfű leveleit is lehúzom a szárakról és belekeverem. Fedőt teszek rá, és lassú tűzön 20 percig pirítom.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra.
Egy közepes méretű tepsit előveszek, a megfőtt karfiolok felét rászedem, erre kerül a fűszeres darált hússal elkevert főtt rizs, majd szétterítem rajta a karfiol másik felét.
Egy nagyobb poharas tejfölben elkeverek 1 tojást, és ezt is eloszlatom a tetején, hogy mindenhova jusson. A tetejét reszelt füstölt sajttal megszórom, majd a sütőben 1 órát sütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.