Elkészítés: A cukorral elkevert, langyosra melegített tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet alaposan összegyúrjuk a sóval, pirospaprikával, enyhén olvasztott margarinnal, 2 tojás sárgájával, a tejföllel és a felfuttatott élesztővel. A tésztát 2 óra alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztából 6 kis cipót formálunk, amiket egyenként kinyújtunk kör alakúra. 8 cikket vágunk, és feltekerjük kifliformára. Ha fel akarjuk dobni, csíkokra vágott trappista sajtot tehetünk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ügyelve arra, hogy sülés közben még nőni fognak. Megkenjük őket a villával enyhén felkevert tojásfehérjével, majd vékonyra csíkozott trappista sajtot teszünk rájuk (vagy lereszelt sajtot).
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.