A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, egy botmixerrel pürésítjük. A parmezánt lereszeljük, és a mandulával együtt a petrezselyemhez adjuk. 0,8 dl olajat fokozatosan a sajtos mixhez adunk, és a botmixerrel úgy összedolgozzuk, hogy sima pürét kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük.
A csirkét négy darabba vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A pesto-masszát a bőre alá simítjuk, majd kívülről megsózzuk. Minden egyes darabot betekerünk pármai sonkával, és fogpiszkálóval megtűzzük.
A maradék olajjal kikenünk egy sütőtepsit. A citromokat forró vízzel lemossuk, és vékonyra szeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és szintén felszeleteljük. Mindkettőt a tárkonylevelekkel együtt a sütőlapra tesszük. A csirkedarabokat ezekre helyezzük, majd 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A salátát megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra tépkedjük. Az egyik narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is eltávolítjuk, a narancs húsát pedig egy éles késsel kivágjuk a hártyák közül.
A második narancs levét kifacsarjuk, a levet elkeverjük olajjal, ecettel és joghurttal, majd sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített saláta-hozzávalókat összekeverjük, és a csirkéhez fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.