Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Parmezános padlizsán risotto biancóval recept
recept
Rafinált

Parmezános padlizsán risotto biancóval

120 perc
0 adag
Költséges
2012. 08. 30.
Hozzávalók
4db padlizsán (nagy, feszes és fényes héjú )
4evőkanál liszt
8evőkanál zsemlemorzsa
5dkg parmezán (reszelt, a pihentetéshez)
5szem paradicsom (kockázva)
3gerezd fokhagyma (zúzott)
3golyó mozzarella (ha van rá lehetőség, bivalymozzarella a legjobb, de megteszi a tehéntejes is)
15dkg parmezán (reszelt)
30dkg arborio (vagy bármilyen más rizottó)
1liter húsleves alaplé (kockából is lehet csinálni, ha sietünk)
2evőkanál olívaolaj
3dkg vaj
1.5dl fehérbor (száraz)
7dkg vaj ( a pihentetéshez)
5dkg parmezán (reszelt )

Elkészítés

Elkészítés: Mindenek előtt elkészítettem a paradicsomszószt. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároltam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott paradicsomot (a héját éppen le lehet venni, ha valakit zavar), majd ízesítettem friss bazsalikomlevéllel, oreganóval, zellerlevéllel, sóval és borssal. Miután jól összefőztem, félretettem kicsit hűlni.

Aztán nekiestem a padlizsánoknak, mindegyiket kb. 1 ujjnyi vastag karikákra vágtam, besóztam és hagytam állni kb. 10 percet. Ezalatt előkészítettem a panírozáshoz a terepet: 3 tányérba lisztet, tojást és zsemlemorzsát tettem. A zsemlemorzsát annyival bolondítottam meg, hogy hozzáadtam 5 dkg reszelt parmezánt is. Majd a papírral leitatott padlizsánszeleteket egyenként bepaníroztam, és bő, forró olajban ropogósra sütöttem.

Ezután kezdődött a rétegzés. Elővettem egy 27*27 cm-es jénait, az alját teletettem 1 réteg rántott padlizsánnal (amit megsóztam), erre öntöttem a paradicsomszósz 1/3-át, majd vastagon megszórtam parmezánnal és az egyik mozzarellagolyó összetépkedett darabjaival. Erre jött még egy réteg rántott padlizsán, ismét a paradicsomszósz második 1/3 része, parmezán és a másik mozzarella összetépkedett darabkái. A tetejét a maradék padlizsánkarikákkal zártam, erre kentem a megmaradt paradicsomszószt, rászórtam a mozzarelladarabkákat valamint a megmaradt parmezánt.

200 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem, de folyamatosan ellenőriztem, nehogy megégjen a tetején a sajtréteg.

Mialatt a padlizsán a sütőben sült, elkészítettem a risotto biancót. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágtam, és 3 dkg vajon, valamint 2 evőkanál olívaolajon, lassú tűzön kb. 1/4 óra alatt puhára pároltam. Ehhez az úgynevezett sofritto-hoz adtam rizst, amit nagy lángon szépen megkapattam, amíg a rizsszemek elkezdtek átlátszóak lenni (ez kb. 2 perc). Majd közepesre vettem a lángot, hozzáöntöttem a fehérbort, és hagytam, hogy a rizs magába szívja. Ezután az előre elkészített, de a rizottókészítés alatt folyamatosan forrón tartott alaplevet merőkanalanként adagoltam a rizshez, mindig megvárva, hogy magába szívja az értékes levet. Közben finoman, lágyan kevergettem, masszíroztam a rizsszemeket, hogy minél krémesebbé váljon a rizottó.

Kb. 20-25 perc alatt *al dente* lett a rizottó, ekkor elzárta alatta a gázt, és hozzáadtam a hideg(!!!) 7 dkg vajat és a kevés parmezánt.

A kész padlizsánt a krémes rizottóval tálaltam! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés
Nem egy egyszerű és gyors étel, de egyszer, talán valami különleges családi ünnepre érdemes elkészíteni, mert fantasztikusan finom! A receptet és a fotót Bmancur küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.