A libaaprólékot megtisztítjuk, jól megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a rajta keletkezett habot leszedjük. A megtisztított zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk és a leveshez adjuk.
Sózzuk, fűszerezzük, egy kanál paradicsompürét teszünk bele, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő zöldségek meg nem főttek. Ezután a levest fél óráig pihentetjük, majd leszűrjük.
Amíg a leves fő, elkészítjük a pászkagombócot: a zsírt habosra keverjük, beletesszük a tojást és a tojássárgáját, 1 evőkanál vizet, sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbérrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a finomra tört pászkát.
Jól összegyúrjuk és fél órán át pihentetjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, forrásban lévő sós vízben, fedő alatt 20-30 perc alatt készre főzzük. Levesestálba tesszük, rámerjük a forró levest és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.