Elkészítés: A tojásfehérjét tegyük keverőtálba egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a kristálycukrot (porcukrot is adhatunk hozzá, de a kristálycukortól keményebb lesz a hab). Addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, formázzunk belőle kb. 26 cm-es kört, kanállal kis csúcsokat is formázzunk rá.
Helyezzük 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. Ezután vegyük ki a sütőből, óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A krémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig. Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, és gőzfürdő fölött - állandó keverés mellett - csorgassuk hozzá a meleg tejet. Kézi habverővel addig keverjük, míg pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, és apránként keverjük hozzá a kihűlt vaníliakrémet.
Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.