Elkészítés: A póréhagymát alaposan megmossuk, és ujjnyi vastag karikákra szeljük (a zöld részt is felhasználva). A bulgurt 1 pohár meleg vízbe áztatjuk, ennyi mennyiséget fel is vesz.
A vajat és az olajat mélyebb serpenyőben felolvasztjuk, és a vöröshagymát a sárgarépával megfonnyasztjuk (kb. 5 perc). Ezután tesszük bele a sűrített paradicsomot, és további 5 percig fonnyasztjuk a zöldségeket. Nem baj, ha kicsit megpirulnak. Ezután beletesszük a póréhagymát, a citromlevet, a gránátalma sűrítményt, a kockacukrot, a bulgurt vagy rizst, sózzuk, és a forró vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (20-30 perc). Az elfőtt vizet pótoljuk.
A kész ételt vegetáriánus főételként akár natúr joghurttal is tálalhatjuk (ahogy pl. a törökök), de húsok köreteként is kiváló. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.