Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megpucolt, felkockázott burgonyát és ezt is megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, néhányszor átforgatom (vigyázok, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik), majd lehúzom a tűzről.
Sózom, borsozom, megszórom a tárkonnyal, hozzá adom a babérlevelet, az aprított petrezselyemzöldet, felöntöm a fehérborral, visszateszem a tűzhelyre és felforrástól számított 15-20 percet főzöm.
A halat megmosom, apró kockára vágom és ha a burgonya puhára főtt, ezt is a leveshez adom és további 15 percet főzöm. Ha a hal is megpuhult, a tejfölt elkeverem néhány merőkanál forró leveslével, a citrom levével, a leveshez öntöm és összeforralom.
Citromkarikával, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Ha nem lenne nálunk hagyomány a karácsonyi halászléfőzés szabad tűzön, biztos, hogy ez a halleves kerülne az ünnepi asztalra. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a halat mert az afrikai harcsa egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy nincs az a tipikus halíze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.