Elkészítése: A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd apránként a lisztet, a kakaót és a sütőport is beledolgozzuk. Ha a tészta túl sűrű lenne, tejjel lazíthatjuk. Egy kör alakú tortaformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C) kb. 50 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Közben a joghurtot a cukorral, a narancs reszelt héjával és levével jól összekeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd lassan, kis lángon felolvasztjuk, és apránként a joghurtba keverjük. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, és amikor a joghurt szilárdulni kezd, óvatosan beleforgatjuk. A tésztát a tortaformában hagyjuk kihűlni, és a joghurtos krémet aztán töltjük a tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg teljesen meg nem dermed. Ezután a gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük és a torta tetejére rakjuk. A tortazselét a tasakon található előírás szerint feloldjuk, a gyümölcsökre locsoljuk, s megvárjuk, amíg megszilárdul. A tortaformát leemeljük róla, és a sütemény oldalára kókuszreszeléket tapasztunk.
Elkészítési idő: 1 óra
1 szelet: 1685 kJ, 403 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.