Elkészítés: A gyümölcsöket előkészítjük: megmossuk, az összes meggyet kimagozzuk, és kb. a felét egy lábasban a 20 dkg cukorral és citromlével puhára főzzük, majd pépesre összeturmixoljuk.
A gyümölcspépet a tűzre visszatéve 1 dl tejben simára kevert étkezési keményítő öntetével behabarjuk, és az egészet a hideg, friss, várakozó gyümölcsökre öntjük. Ilyenkor adunk hozzá egy kis őrölt fahéjat, vaníliás cukrot, meg akinek nem elég édes, még egy kis cukrot.
A 2 dl gyümölcsjoghurtot 2 dl tejjel habverővel összekeverjük, és csak utólag dolgozzuk bele a sűrű gyümölcsbe, amikor az már csak langyos, hogy a joghurtban lévő élőflórák ne pusztuljanak el, és megmaradjon az íze is.
A hűtőbe rakjuk tálalásig. Citromfűvel, citrommal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.