Elkészítés: A kacsadarabokat megmosom, a bőrét bevagdosom, a fűszerekkel meghintem, és ráfektetem a reszelt hagymára.
A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem, és a hűtőbe teszem pár órára.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra. A sütőtálat letakarom alufóliával, és 80 percet sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, a felesleges levet pecsenyeszívóval leszívom, és visszatolom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Fél óra múlva a körteszeleteket leveszem róla, hogy még egészben maradjanak, és még egy kicsit sütöm tovább a kacsát.
Ha kellően megpirult, akkor krumplipürével, párolt lilakáposztával és a körteszeletekkel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.