Elkészítés: A kacsadarabokat megmosom, a bőrét bevagdosom, a fűszerekkel meghintem, és ráfektetem a reszelt hagymára.
A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem, és a hűtőbe teszem pár órára.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra. A sütőtálat letakarom alufóliával, és 80 percet sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, a felesleges levet pecsenyeszívóval leszívom, és visszatolom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Fél óra múlva a körteszeleteket leveszem róla, hogy még egészben maradjanak, és még egy kicsit sütöm tovább a kacsát.
Ha kellően megpirult, akkor krumplipürével, párolt lilakáposztával és a körteszeletekkel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.