Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A halat leöblítjük, szárazra töröljük, és kis kockákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkalapon 4 mm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű, cakkos pogácsaszaggatóval 16 korongot szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk 8 korongot, 8 másik korong közepét pedig 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval ismét kiszúrjuk. A teli korongokat megkenjük tojássárgájával, pontosan a tetejükre illesztjük a tésztagyűrűket. Az apró korongokat ugyancsak a tepsibe sorakoztatjuk, és a tésztagyűrűkkel együtt megkenjük tojássárgájával. 20-25 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a fészkek közepén lévő tésztahártyát szelíden behorpasztjuk.
Közben serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Ráöntjük a bort, a zöldséglevest, és nagy lángon beforraljuk. A lébe keverjük a borsót és a halat, és 5 percig főzzük. A tejszínnel elkeverjük, és az étkezési keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal, citromlével, a Worcester-szósszal ízesítjük, és rászórjuk a kaprot.
Arányosan elosztva a tésztakosárkákba töltjük a ragut, azonnal tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.