Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, beleszórunk 2 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 teásknál sóval. Annyi langyos vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő: 6. fokozat) előmelegítjük. Két nagy tepsit kiolajozunk.
A megkelt tésztából lisztes kézzel cipókat formázunk. A gyúródeszkát meghintjük liszttel és búzadarával, majd a cipókat 25 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk rajta. A kikent tepsire fektetjük, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük.
A tojást az olívaolajjal és pici vízzel simára keverjük, megkenjük vele a tészták tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal.
A sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.