Elkészítés: A hideg tejet elegyítjük a kockacukorral (én legutoljára 1 teáskanál barna cukrot raktam bele, de hát ennél a kajánál úgy sem lesz ezzel egészségesebb az étel). A sajtot lereszeljük, a kolbászokat a lehető legvékonyabbra vágjuk, mert minél vékonyabb, annál könnyebb lesz összehajtani a kifliket.
A lisztet egy tálban összekeverem a fűszerekkel, majd hozzáadom az olajat, és szépen lassan a tejet, miközben próbálom összegyúrni a tésztát. Néha egy kevés tej marad, de van, hogy egy picit pótolni kell. A lényeg, hogy kapjunk egy összeállt tésztát, nem kell ennél se több, se kevesebb tej.
Miután egybeállt a tésztánk és jól kezelhetővé vált, egy belisztezett deszkán 5 egyenlő arányban osztjuk szét, kb. 20 dkg körül lesznek a kis cipók. Egyet a deszkán hagyunk, az többit az előbbi tálba helyezzük úgy, hogy kilisztezzük alatta, majd köztük, hogy ne ragadjanak egymáshoz és a tálhoz. A deszkán lévőt körré nyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal vagy pizzakrém és ketchup keverékével (azért szoktam felesben használni őket, mert akkor nem kell annyi pizzakrém és jobban is kenhető, nem olyan sűrű, no meg olcsóbb is), majd 8 cikkre felvágjuk, és mindegyikre helyezünk 2-3 szelet kolbászt (persze ha szeretnénk, nyugodtan rakhatunk ide is sajtot), majd tekerjük a háromszöget nagyobb felétől a kisebb felé és kanyarintsunk rajt egyet, hogy kifli (nagynéném szerint befli) formája legyen.
Szépen megkenjük a felvert tojással a tetejét, rakunk rá egy nagy csipet sajtot (ha már egyszer nekiállok, akkor rendes adag sajtot rakok rá, mert láttam olyan sós sütit is, ahol 2-3 sajtreszeléket raktak csak rá, annak szerintem semmi értelme), végül megszórjuk egy pici sóval. Na ez a pici só kötelező az ilyen sós sütikre szerintem, így picit többet kell rá inni, mégsem lesz extra sós, ne aggódjunk! .)
Éééés irány be a sütőbe! Egy tepsit legalább a négy sarkán megkenek kicsi vajjal (ebbe jól beleragad a sütőpapír), ráhelyezem a sütőpapírt és ezekre a kiflicskéket. Nem kell aggódni, nem fognak ezek már nagyobbak lenni, szóval csak ne érjenek össze, úgy sorakoztassuk fel őket.
Előmelegített sütőben sütjük, míg meg nem pirulnak. Gázsütőn 4-es fokozat, légkeveréses villany sütőben viszont, hogy biztosan megsüljön a tészta a közepében is, ezért olyan 140 fok az, ami ideálisan működik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.