Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Pizzás kifli III. recept
recept
Bonyolult

Pizzás kifli III.

90 perc
0 adag
Átlagos
2014. 01. 27.

Elkészítés

Elkészítés: A hideg tejet elegyítjük a kockacukorral (én legutoljára 1 teáskanál barna cukrot raktam bele, de hát ennél a kajánál úgy sem lesz ezzel egészségesebb az étel). A sajtot lereszeljük, a kolbászokat a lehető legvékonyabbra vágjuk, mert minél vékonyabb, annál könnyebb lesz összehajtani a kifliket.

A lisztet egy tálban összekeverem a fűszerekkel, majd hozzáadom az olajat, és szépen lassan a tejet, miközben próbálom összegyúrni a tésztát. Néha egy kevés tej marad, de van, hogy egy picit pótolni kell. A lényeg, hogy kapjunk egy összeállt tésztát, nem kell ennél se több, se kevesebb tej.

Miután egybeállt a tésztánk és jól kezelhetővé vált, egy belisztezett deszkán 5 egyenlő arányban osztjuk szét, kb. 20 dkg körül lesznek a kis cipók. Egyet a deszkán hagyunk, az többit az előbbi tálba helyezzük úgy, hogy kilisztezzük alatta, majd köztük, hogy ne ragadjanak egymáshoz és a tálhoz. A deszkán lévőt körré nyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal vagy pizzakrém és ketchup keverékével (azért szoktam felesben használni őket, mert akkor nem kell annyi pizzakrém és jobban is kenhető, nem olyan sűrű, no meg olcsóbb is), majd 8 cikkre felvágjuk, és mindegyikre helyezünk 2-3 szelet kolbászt (persze ha szeretnénk, nyugodtan rakhatunk ide is sajtot), majd tekerjük a háromszöget nagyobb felétől a kisebb felé és kanyarintsunk rajt egyet, hogy kifli (nagynéném szerint befli) formája legyen.

Szépen megkenjük a felvert tojással a tetejét, rakunk rá egy nagy csipet sajtot (ha már egyszer nekiállok, akkor rendes adag sajtot rakok rá, mert láttam olyan sós sütit is, ahol 2-3 sajtreszeléket raktak csak rá, annak szerintem semmi értelme), végül megszórjuk egy pici sóval. Na ez a pici só kötelező az ilyen sós sütikre szerintem, így picit többet kell rá inni, mégsem lesz extra sós, ne aggódjunk! .)

Éééés irány be a sütőbe! Egy tepsit legalább a négy sarkán megkenek kicsi vajjal (ebbe jól beleragad a sütőpapír), ráhelyezem a sütőpapírt és ezekre a kiflicskéket. Nem kell aggódni, nem fognak ezek már nagyobbak lenni, szóval csak ne érjenek össze, úgy sorakoztassuk fel őket.

Előmelegített sütőben sütjük, míg meg nem pirulnak. Gázsütőn 4-es fokozat, légkeveréses villany sütőben viszont, hogy biztosan megsüljön a tészta a közepében is, ezért olyan 140 fok az, ami ideálisan működik.

Megjegyzés
Persze próbáltam már mással is, nem csak kolbásszal, például készült már sonkával és virslivel is, de a fiúk kedvence egyértelműen a kolbászos volt. :) Bulikon ezzel tarolni lehet! Ha kipróbáltátok, kérlek, írjatok véleményt! :) A receptet és a fotót Hlatkya küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sajtos-baconös párna recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös párna

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.