Elkészítés: A húst jól megmosom, a bőrt átvizsgálom, hogy ne legyen szőr rajta, majd kb. kisujjnyi vastagságban a húsig bevagdalom, lehetőleg elkerülve a húsba vágást. Egy sütőtálba bőrrel lefelé belefektetem, engedek rá annyi vizet, hogy a bőrt ellepje, és betolom a sütőbe az előmelegítési funkció idejére, a sütőt 220 fokra állítom.
Ha letelt az idő, a hús megfordítom, és a durvaszemű sóval a bőrök közét jó alaposan megtömöm, majd behintem a tetejét is (szöszölős munka, de megéri), öntök rá még 1 pohárnyi vizet, a lébe beledobom a babérleveleket, majd kb. 180-200 fokon készre sütöm. A jó pörc titka, hogy a bőr lehetőleg vízszintesen legyen. Sütés közben a lével locsolgatom a bőrt, így ropogósabb lesz.
A húsléből kiveszem a babérlevelet, és besűrítem szósznak.
A meghámozott burgonyát megfőzöm sós vízben, majd egy szűrőben jó alaposan lecsöpögtetem. Egy magas falú lábosban a vajon karamellizálom a cukrot, és kicsit alacsonyabb fokozaton, mint közepes lángon tartva (a karamell épphogy forrjon, de ne kezdjen megdermedni) beleborítom a krumplit, és időnként kavargatva, rázogatva kb. fél óráig a karamellben hagyom, hogy rásüljön.
Párolt lilakáposztával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.