Előkészítés:
A tojásokból a liszttel, a tejjel, víz és só hozzáadásával kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, kicsit állni hagyjuk. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, a folyó vízzel a lemezek között is jól átmossuk, és kb. 8 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés:
1. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
2. A vajat mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, póréhagymát beletesszük, ráöntjük a zöldséglevest, és a hagymát fedő alatt megpároljuk. Ha kész, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd minden darabot hosszában négy gerezdre vágunk.
3. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Egy lapos, nagyobb hőállótálat vajjal kikenünk.
4. A palacsintákat megkenjük a krémsajttal, mindegyikre teszünk a párolt hagymából, majd háromszögre hajtjuk. A tálba egymás mellé fektetjük, ráreszeljük a mozzarella sajtot, és a sütőben 3-4 perc alatt összemelegítjük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 523 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.