Elkészítés: A tejet keverjük össze a vízzel és a sóval, adjuk hozzá a vajat, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve pirítsuk pár percig. A tűzről levéve hűtsük langyosra a tésztát, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel simára a tésztát.
Bevizezett kézzel formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire (sütés közben nőni fognak, ezért hagyjunk elegendő távolságot közöttük). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a sütőt, hagyjuk még pár percig a fánkokat a meleg sütőben. Ezután vegyük ki, és mielőtt megtöltenénk, hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a tormával, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük hozzá a citromlevet, és keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot (vagy édesítőszert) és apróra vágott snidlinget. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a tormás mascarponéhoz (keverés közben kóstoljuk, mert lehet, hoy nem kell bele az összes hab). Tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vágjuk le a fánkocskák tetejét, töltsük meg a tormakrémmel, helyezzünk rá egy-egy kis szelet füstölt lazacot, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a tetejére, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.