Elkészítés: A tejet keverjük össze a vízzel és a sóval, adjuk hozzá a vajat, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve pirítsuk pár percig. A tűzről levéve hűtsük langyosra a tésztát, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel simára a tésztát.
Bevizezett kézzel formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire (sütés közben nőni fognak, ezért hagyjunk elegendő távolságot közöttük). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a sütőt, hagyjuk még pár percig a fánkokat a meleg sütőben. Ezután vegyük ki, és mielőtt megtöltenénk, hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a tormával, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük hozzá a citromlevet, és keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot (vagy édesítőszert) és apróra vágott snidlinget. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a tormás mascarponéhoz (keverés közben kóstoljuk, mert lehet, hoy nem kell bele az összes hab). Tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vágjuk le a fánkocskák tetejét, töltsük meg a tormakrémmel, helyezzünk rá egy-egy kis szelet füstölt lazacot, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a tetejére, és úgy kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.