Elkészítés: A kb. 30x35 cm-es sütőformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a pudingporral együtt a tojásos masszához szitáljuk. A masszát az előkészített sütőformába öntjük, és egyenletesen elkenjük.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk és megsütjük. A megsült süteményt a sütőkeret eltávolítása után hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen kettévágjuk.
Az alsó lapot a megtisztított keretbe visszahelyezzük, és megkenjük a lekvárral. A banánszeleteket a süteményre helyezzük, és a citrom levével meglocsoljuk.
A banános krémhez a lapzselatint a tasakon előírtak szerint beáztatjuk és félretesszük. Egy főzőedényben a tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A tűzről az edényt lehúzzuk, az előkészített zselatinokat kinyomkodjuk, majd a margarinnal együtt a forró krémhez keverjük, és többször megkeverve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot. A kész krémet a banánokon egyenletesen elsimítjuk, majd 40 percre a hűtőbe helyezzük.
A csokoládés krémhez a tejszínt és a hideg tejet egy keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel 3 perc alatt habosra verjük. A krémet habzsákba szedjük, és közepes átmérőjű nyomócsövön a süteményre krémcsíkokat nyomunk belőle. A süteményt 60 percig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kivesszük a keretből és szeleteljük, végül kókuszreszelékkel meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.