Elkészítés: Az egész májakat kettévágom, folyó vízben leöblítem, papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom. Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd 8 kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.
A vaj 1/3 részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom. Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.
A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mindkét oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz!
A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek 2-2 almakarikát és a hagymakarikákat. Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.