Elkészítés: A pulykamellet vékonyabb szeletekre felvágjuk, majd enyhén sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Közben el lehet készíteni a tölteléket.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe tesszük, majd elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban elkezdjük párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerekkel.
Pár perc után hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort öntünk alá. Ezután addig pároljuk, míg a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatesszük a pirosra sült bacont, megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy sűrűbb massza legyen (teljesen kihűtjük, mielőtt a húsba töltenénk!!!!).
2-3 szelet bacont egymásmellé teszünk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezünk 1 szelet pulykamellet. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva feltekerjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött, baconbe csavart pulykamelltekercseket.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.