Elkészítés: A rostokkal párhuzamosan haladva megspékeljük a pulykamellet a füstölt szalonnával és a fokhagymával. Jól megsózzuk az egészet, és a baconnal körbetekerjük. (Ha csak másnap sütjük, akkor tegyük be egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.) Egy kis tepsibe olajat öntünk, és lefedve kb. 1 órán át sütjük. Közben forgathatjuk, locsolgathatjuk. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki! Ha kész, kicsit kivesszük hűlni.
A gombapéphez lereszeljük (daráljuk, finomra vágjuk) a gombát és a vöröshagymát. Az olajat a tepsiből egy serpenyőbe öntjük, és megpirítjuk benne az előzőeket. Ha a leve elfőtt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük a fűszernövényekkel, és belekeverjük a tojást is. Kocsonyásodásig sütjük. A tésztát kinyújtjuk. (Levághatunk a széléből derelyeszaggatóval néhány csíkot a díszítéshez.) A pulykamellet körbetapasztjuk a gombapéppel, a tészta közepére helyezzük, megkenjük tojással, és szorosan ráhajtjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy az oldala kerüljön alulra. A maradék tojással bekenjük, villával a tészta felületét megszurkáljuk. Kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.