Elkészítés: A pulykamellről levagdosom az apró széleket, és 1,5 cm vastagságban a hosszabbik felénél végigvágva és kinyitva egy nagyobb szeletet kapok. Erre alul-felül fóliát rakok, és húsklopfolóval egyenletes vastagságúra verem, besózom.
A töltelékhez a gesztenyemasszát eldolgozom a tojásokkal, a fűszerekkel és 0,5 dl borral. Jól megsózom, az állaga elég sűrű legyen, semmiképpen ne legyen híg, ha szükséges, egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá.
A kiterített húsra kenem a masszát úgy, mint a bejglinél, a széleit kihagyom. A közepére teszem sorban az aszalványokat, szorosan egy-egy sorba, hogy minden szeletbe jusson majd, ha felvágjuk.
Összetekerem, mint egy roládot, és jó szorosan dupla alufóliába tekerem, a végeit lezárom.
Egy magas oldalú tepsibe 1 deci olajat és a maradék 2,5 dl bort beleöntöm, beleteszem a húst, az egészet alufóliával beborítom, és 200 fokon 1 órát sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 140 fokra, és további 1,5 órát sütöm.
Ezután kiveszem a tepsit, leszedem a takarófóliát, majd a roládon lévő alufóliát hosszában végigvágom, kinyitom, de óvatosan, és visszateszem egy pici pirulás erejéig, ez kb. 10 perc 200 fokon, ha van infránk és légkeverésünk, akkor úgy.
Kiveszem a tepsit, és 10 percig pihentetem, hűlni hagyom a húst, majd az egész alufólia maradékot eltávolítom, egy nagyobb lapra kiemelem, és éles késsel felszeletelem.
A zöldköretet az olívaolajon megpirítom, majd fűszerezem, és fedő alatt pár percig párolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.