Elkészítés: A tojást a tejszínnel egy kis tálban elkeverem. A kétféle lisztet tálba szitálom, hozzáadom a csipet sót, cukrot. Alaposan elkeverem. Apró forgácsokban teszem bele a vajat, gyors mozdulatokkal morzsa állagúvá dolgozom. Hozzáöntöm a tojásos keveréket, tésztává gyúrom. 1 órára fóliába csomagoltan beteszem a frizsiderbe.
Közben elkészítem a tölteléket. A diót ledarálom, a barna porcukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal elkeverem. Az almákat meghámozom, magházukat eltávolítom, a gyümölcshúst nagyjából 1 cm-esre kockázom. Magas falú serpenyőbe halmozom, meghintem a citromlével, rákanalazom a mézet, és épp csak megpárolom – kb. 5 perc alatt kevés levet enged, de még nem esik össze a gyümölcs. Hűlni hagyom.
A pihentetett tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettévágom. A nagyobb tésztadarabból két fólialap között akkora lapot nyújtok, hogy a sütőpapírral bélelt tepsibe kényelmesen elférjen, a peremen pedig kb. 1 cm magas legyen. Villával néhány helyen megszurkálom, majd a diós keverék 2/3-át rászóróm. Erre kerülnek az almakockák, majd a maradék illatos dió.
A kisebb tésztadarabot is vékony téglalap alakúra nyújtom (kb. 3 mm), derelyevágóval 6-7 mm keskeny csíkokra szeletelem. A diós-almás tölteléket berácsozom.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt világos pirosra sütöm. Még melegen meghintem fátyolnyi porcukorral, de csak langyosan szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.