Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját, belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük.
Egy kb 22 cm-es tortaformát kivajazunk, és -lisztezünk, majd kibéleljük a tésztával úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a citromlevet és az aromát. A krémet a tésztára simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük, ezután a tetejét villával megszurkáljuk.
A sziruphoz a hozzávalókat egy nyeles edényben összeforraljuk, majd a tortára locsolgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.