A lisztben elkeverjük a sót. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejszínt. Tésztává dolgozzuk, amit fóliába tekerünk, és fél óráig a hűtőben pihentetjük.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk. Egy 30 cm átmérőjű pitesütő formába tesszük, majd megszurkáljuk. Befedjük sütőpapírral, és rárakjuk a nehezéket, pl. szárazbabot (ez az úgynevezett vaksütés). Előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük, aztán eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt.
A tejből, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk. A túrót elkeverjük a tojásfehérjével és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet. A masszát a tesztára kenjük, és 180 fokon 20 percig sütjük.
A megtisztított és megmosott eperszemeket szorosan egymás mellé rakjuk a torta tetejére. A tortazselét elkészítjük, bevonjuk vele a sütit, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.