A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek vízzel habosra keverjük. Vékony sugárban beleszórjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. A vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk, és a krémbe csorgatjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládét.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret megtisztítjuk és leszárítjuk. Kb. 5 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. Felforraljuk a szörpöt, feloldjuk benne a tortazselét, és langyosra hűtjük. Az epercikkekkel kirakjuk a torta tetejét, meglocsoljuk a langyos tortazselével, és a hűtőben megdermesztjük.
A maradék csokit apróra daraboljuk, és a keményre vert tejszínhabba forgatjuk. A habot az eperréteg tetejére halmozzuk, a félrerakott eperszemeket feldaraboljuk, és tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.