A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csokikrémhez kis lángon felolvasztjuk a felkockázott csokoládét, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. A többi hozzávalót egy kis tálkában kikeverjük, majd hozzácsorgatjuk a csokoládét.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd téglalap alakú piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, majd 170 fokos sütőben 15–20 percig sütjük. Még forrón átkenjük az áfonyalekvárral, majd megtöltjük a csokikrémmel.
A díszítésre szánt gyümölcsöt elrendezzük rajta. Az 5-5 dkg áfonyát és szedret botmixerrel pürésítjük. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a gyümölcsszemekre öntjük. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.