Egy tálban, a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből egy közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameíg elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Az első cipót kör alakúra nyújtjuk, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket alaposan kinyomkodjuk, majd a tésztára halmozzuk. Ezután kerekre nyújtjuk a másik cipót is, és a közepén több helyen bevágjuk, majd a formába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 30 percig, aranybarnára sütjük. Amikor kész, még melegen, lecsatoljuk az forma oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Az almás pite kisebb családra készített változata.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.