A tésztához, egy keverőtálban elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott vajjal, valamint a kristály- és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az egész tojást, alaposan összegyúrjuk, és folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszük.
A tészta egyharmadát visszatesszük a hűtőbe. A maradékot négyfelé vágjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, és egy-egy kivajazott mini piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk, az aljukat villával megszurkáljuk, és a 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
A töltelékhez az apróra kockázott almát lábasban puhára pároljuk a cukorral, a fahéjjal, és a szegfűszeggel. A szegfűszeget kidobjuk ki, az almát szétosztjuk a formákba.
A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, és késsel keskeny csíkokra vágjuk. Berácsozzuk vele a piték tetejét, és megkenjük a kevés vízzel elkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. és langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.