Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és félretesszük.
A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk (akkor jó, ha már nem ragacsos). Elfelezzük a tésztát, és az egyiket enyhén lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, majd a kivajazott tepsibe fektetjük.
Az almát kinyomkodjuk, összekeverjük a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal, majd egyenletesen a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük. A tetejét lekenjük a simára kevert tojásfehérjével, majd több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. A pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral a tetején tálaljuk.
Megjegyzés
Még mutatósabb, ha a leeső tésztából a sütés előtt almát formálunk, és a tészta tetejére rakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.