A megmosott almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a cukorral. Állni hagyjuk 10 percig, ezután kinyomkodjuk a levét, és összekeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
A sütőporral és a sóval elvegyített lisztet keverőtálba szórjuk, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 20 percre.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, és két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb tésztadarabot lisztezett felületen kinyújtjuk a tepsivel megegyező méretű téglalappá, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük. Megszurkáljuk egy villával, majd rásimítjuk az almás tölteléket. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
Kivesszük a sütőből, és az almára helyezzük a kisebbik kinyújtott tésztát. Megszúrkáljuk villával és megkenjük a felvert fehérjével. 35-40 percig sütjük. Ezután kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.