A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citrom héját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, és jól eldolgozzuk. A kész tésztát 30 percre hűtőbe tesszük.
Az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük, a levét kissé kinyomjuk. Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát. A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, valamint fahéjjal összekeverjük, ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az almatölteléket eloszlatjuk rajta és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, felszeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.